Close Menu

Hans (71): “Werken houdt je jong en scherp”

1 juli 2024
Hans (71): “Werken houdt je jong en scherp”

Achter de geraniums zitten? Niks voor Hans Touw (71). De afgelopen jaren reed hij als chauffeur voor Autoreset het hele land door. Hans: “Het werk houdt je jong en scherp. Ik ben 71, maar voel me nog 61.”

Hans heeft een mooie carrière in de bankwereld en automotive sector achter de rug. Als hij met pensioen gaat, weet hij één ding zeker: ik ga niet achter de geraniums zitten. Hij werkt onder andere als postbode en meubelverkoper, maar bij Autoreset vindt hij echt zijn draai. Als chauffeur levert Hans leaseauto’s af bij hun nieuwe eigenaar. Daarnaast bezorgt hij medicijnen voor een apotheek.

Benzine in aderen
Voor Hans is het een baan uit duizenden: “Ik kom zelf uit de automotive wereld, benzine stroomt dus door mijn aderen. Bovendien is het werk met heel veel afwisseling en vrijheid. Je komt op de meest uiteenlopende plekken en bepaalt zelf hoeveel je werkt. Dat kan één dag in de week zijn, maar ook vijf dagen.”

Trein of Tesla
Hans reed de afgelopen jaren soms wel vijf dagen in de week voor Autoreset. “Mijn vrouw is in 2016 overleden. Als weduwnaar wil ik graag bezig zijn en actief blijven”, vertelt hij. “De afgelopen jaren heb ik voor Autoreset heel Nederland gezien. Niet alleen in de auto, maar ook in het openbaar vervoer. Voor het afleveren van de leaseauto’s krijg je een ophaal- en afleverlocatie, maar verder plan je zelf hoe je daar komt met de trein of de bus. Zo kan je ’s ochtends in de trein naar Leeuwarden zitten en ’s middags in een splinternieuwe Tesla weer terugrijden.”

Paar duizend stappen per dag
Hans is 71, maar voelt zich nog 61. “Werken houdt je jong. Als chauffeur voor Autoreset blijf je in contact met jonge mensen en ben je veel buiten en in beweging. Door de wandelingen van het station naar de ophaal- en afleverlocaties – die soms in the middle of nowhere zijn - kom je makkelijk aan een paar duizend stappen per dag.”

Bovendien houdt het denkwerk hem scherp. Hans: “Als chauffeur doe je niet alleen de administratie rondom het afleveren van de leaseauto’s, maar zoek je ook uit hoe je er komt met de bus of trein. Dat is een soort puzzel. Ik vind het leuk om de routes zo efficiënt mogelijk in te vullen. Zo blijven de radartjes bovenin lekker draaien.”

Ook werken voor Autoreset na je pensioen? Check de vacatures.