D baan.
o

Alex (76): “Ik ben een wandelend reclamebord voor Autoreset”

Een zwart gat na je pensioen? Niet voor Alex Leenders (76). Als chauffeur voor Autoreset verveelt hij zich geen moment: van klassieke concerten in de auto tot bushaltegym.

Alex werkte ruim 40 jaar als beleidsmedewerker op landelijk niveau. Als de pensioengerechtigde leeftijd zich aandient, denkt hij er niet aan om te stoppen met werken. “Ik vind het leuk om te werken. Vooral in situaties waarin ik mijn eigen verantwoordelijkheid heb”, vertelt hij. “Zo heb ik na mijn pensioen gewerkt als beveiliger op Schiphol en huismeester van een museum.”

10 jaar voor Autoreset

10 jaar geleden ging Alex aan de slag voor Autoreset. “Een man uit mijn fietsclub vertelde me over het werk. Het leek me wel wat. Vooral omdat je als chauffeur zelf verantwoordelijk bent voor je ritten. Het is mijn taak om de leaseauto’s netjes en op tijd af te leveren bij de nieuwe eigenaren. Die zelfstandigheid spreekt me aan. Ik vind het een sport om het zo goed mogelijk te doen. Dat houdt me scherp.”

Klassiek concert

Alex is zo’n twee dagen per week onderweg voor Autoreset. Hij geeft zelf op wanneer hij wil werken. “Elke dag is een verrassing”, vertelt hij. “Je krijgt de planning een dag van tevoren. Lange ritten zijn het leukst. Zeker in een auto met een goed geluidssysteem. Dan zet ik klassieke muziek voluit aan en dirigeer ik mee. Net alsof ik in een concertzaal zit.”

Bushaltegym

Het werk houdt Alex niet alleen mentaal fit, ook fysiek is hij in topconditie. “Voor Autoreset reis ik veel met het OV. Als je een leaseauto hebt afgeleverd, ga je daarna met de bus of trein weer naar huis of naar de volgende bestemming. Vaak wandel je dan een stuk naar de halte. Soms doe ik wel 4.000 stappen.”

“Daarnaast doe ik oefeningen tijdens het wachten op de bus”, vervolgt Alex. “Dan ga ik bijvoorbeeld heel lang op één been staan. Of doe ik rek- en strekoefeningen. Bushaltegym noem ik dat. Af en toe rijden er mensen langs die toeteren of roepen: ‘Goed bezig!’. Dan ben ik best trots.”

Zwart gat

Alex noemt zichzelf een wandelend reclamebord voor Autoreset. “Laatst leverde ik een leaseauto af bij een man die net een dag met pensioen was. Ik kreeg een kopje koffie en

we zaten gezellig te praten. Ik vroeg hem of hij bang was voor het zwarte gat. Daarna heb ik hem uiteraard geadviseerd om bij Autoreset te gaan werken”, lacht hij.

Enthousiast door het verhaal van Alex? Ontdek de vacatures van Autoreset.