Close Menu

Olof Ormeling (76) werkt voor Autoreset: “Het houdt je jong”

20 september 2023
Olof_Oudstanding

Misschien komt Olof Ormeling (76) je bekend voor? Dat kan kloppen! De gepensioneerde scheepswerktuigkundige schitterde deze zomer in het razend populaire programma B&B Vol Liefde. Maar ook in het dagelijks leven houdt deze publiekslieveling niet van stilzitten. Als chauffeur voor Autoreset rijdt hij het hele land door om (vracht)auto’s op de juiste bestemming af te leveren.

Olof is scheepswerktuigkundige en heeft over de hele wereld gewoond en gewerkt: van Singapore tot Australië. Na een prachtige carrière gaat hij in 2015 met pensioen. “Ik houd enorm van mijn werk, maar op mijn 68e was het toch echt tijd om met pensioen te gaan”, vertelt Olof. “In het begin stond ik vijf dagen per week op de golfbaan, maar na een tijdje gaat dat toch vervelen. Toen vertelde een vriend over Autoreset. Dat sprak me direct aan! Ik houd van autorijden en heb ook mijn vrachtwagenrijbewijs. Na een leuk gesprek bij Autoreset kon ik voor ze aan de slag.”

Groot rijbewijs komt van pas
Voor Autoreset levert Olof leaseauto’s af bij de klant of de garage, maar rijdt hij ook vrachtwagens naar hun bestemming. “Ik heb mijn groot rijbewijs altijd bijgehouden en vind het fantastisch dat ik het nu nog kan gebruiken”, vertelt Olof. “Ik rijd via Autoreset bijvoorbeeld voor BAS Truck, een Volvo dealer in Veghel. Defensie huurt vaak vrachtwagens bij hen. Ik breng de vrachtwagen dan van Veghel naar de kazerne in Rotterdam of Den Helder.”

Nooit uitgeleerd
Als Olof de (vracht)auto heeft afgeleverd, reist hij daarna met het openbaar vervoer terug naar huis. Dat was in het begin best even wennen. “Ik heb veel gevlogen in mijn leven, maar met de trein en de bus heb ik weinig ervaring. Gelukkig bestaan daar handige apps voor. Met de 9292 app op mijn telefoon pakte ik het snel op. Zo zie je maar, je bent nooit uitgeleerd. Nu reis ik graag met de trein. Onderweg maak ik vaak een praatje met andere reizigers. Dat leidt tot leuke gesprekken.”

De weg naar B&B Vol Liefde
Na vijf jaar bij Autoreset, moet Olof tijdelijk stoppen met werken. “Ik werk voor Autoreset op uitzendbasis. Vanuit de overheid is het zo geregeld dat je als uitzendkracht niet langer dan vijf jaar achter elkaar voor dezelfde opdrachtgever mag werken. Daarom moest ik jammer genoeg een paar maanden stoppen met rijden. Ik had dus opeens heel veel tijd over. Mijn vrienden zeiden toen dat ze me hadden opgegeven voor B&B Vol Liefde. Dat bleek een grap te zijn, maar het bracht me wel op een idee. Ik heb nu toch alle tijd: waarom doe ik niet mee? De rest is geschiedenis.”

Eenzaamheid in Nederland
Inmiddels is Olof weer terug bij Autoreset. Al staat het werk door het succes van B&B Vol Liefde nu even op een laag pitje. “Bij Autoreset plan je zelf je dagen in”, vertelt Olof. “Je bepaalt dus zelf of je één of vijf dagen per week wilt rijden. Door het programma komt er nu zoveel op me af, dat ik het iets rustiger aan doe. Maar over een tijdje verwacht ik weer meer in de auto te zitten. Door mijn deelname aan het programma, krijg ik veel berichten op Facebook. Ik schrik ervan hoeveel eenzaamheid er in Nederland is. Juist daarom is het goed om onder de mensen te blijven. Dat houdt je jong.”

Ook geen zin om te stoppen met werken na je pensioen? Check de vacatures van Autoreset.