Close Menu

Gijs (72) rijdt voor Autoreset: “Elke werkdag voelt als Sinterklaas”

27 maart 2024
Gijs (72) rijdt voor Autoreset: “Elke werkdag voelt als Sinterklaas”

Werken voor Autoreset voelt voor Gijs (72) net als Sinterklaas. “Ik hoor een dag van tevoren waar ik naartoe ga. Dat kan Terneuzen zijn of Delfzijl. Elke dag is weer een verrassing, alsof je een pakje openmaakt. Die afwisseling vind ik heerlijk.”

Gijs vertrekt op zijn 46e naar Hong Kong voor werk. Oorspronkelijk voor een klus van drie jaar, uiteindelijk keert hij pas na 25 jaar terug naar Nederland. Hij woont en werkt onder andere in Hongkong, Australië en in Singapore ontmoet hij zijn vrouw.

Nederland ontdekken
Afgelopen jaar keren Gijs en zijn vrouw terug naar Nederland. “Mijn vrouw kwam met het idee om in Nederland te gaan wonen. Nu wonen we in het centrum van Amsterdam. Zij werkt nog fulltime en zit thuis de hele dag in calls. We wonen klein, dus het werd hoog tijd dat ik vaker de deur uit ging”, lacht hij. “In mijn zoektocht naar werk voor 65-plussers kwam ik de website van Autoreset tegen. Dat voelde direct goed. Ik houd van autorijden en het leek me een mooie manier om Nederland weer te ontdekken.”

Geen sores en stress
Voor Autoreset werkt Gijs als chauffeur voor leasemaatschappijen en verhuurbedrijven. “Ik rijd heel Nederland door om auto’s op de plaats van bestemming af te leveren. Ik breng leaseauto’s naar hun nieuwe eigenaar of rijd huurauto’s naar een andere vestiging van het verhuurbedrijf. Daarna ga ik met het OV weer naar huis of naar de volgende bestemming.” Het werk voor Autoreset past Gijs als een handschoen: “Je hebt verantwoordelijkheid en bent actief bezig. Maar als ik aan het eind van de dag de autosleutels inlever, is het klaar. Ik lig er ’s avonds niet nog over te malen. Geen sores of stress dus, maar wel heel leuk werk.”

Flexibel en afwisselend
De ene week rijdt Gijs zes dagen voor Autoreset en de andere week twee. Soms een dag alleen in de ochtend of juist in de middag. “Dat bepaal ik zelf”, vertelt hij. “Die flexibiliteit vind ik heel prettig. Als ik een dag niet wil werken of twee weken op vakantie wil, geef ik het aan in de app van Autoreset en word ik niet gebeld. En als ik wel veel wil werken, is er genoeg te doen. ’s Middags word ik gebeld met een opdracht voor de volgende dag. Het is elke keer weer een verrassing waar ik de volgende dag heen mag. Dat maakt het werk voor mij zo leuk. Alsof je een pakje openmaakt met Sinterklaas. Elke dag een verrassing,”

Zou Gijs het werk aanraden aan andere 65-plussers? “Absoluut. Als je van autorijden houdt, zeg ik: bellen!”

Enthousiast door het verhaal van Gijs? Check de vacatures.