Close Menu

Het is meer een betaalde hobby

24 november 2021
Kees_Dorregeest_autoreset

Alle uithoeken van Nederland

Kees werkte jarenlang als rechercheur bij de politie. Nu rijdt hij een paar dagen per week door het land om auto’s weg te brengen. “Meestal zijn het nieuwe leaseauto’s die afgeleverd worden bij de klanten thuis. Zo kan het zomaar zijn dat ik een auto ophaal in Harderwijk en ’s middags in het Limburgse heuvellandschap rondrijd om de auto af te leveren. Soms breng ik ook auto-onderdelen ergens heen. Zo kom ik eigenlijk in alle uithoeken van Nederland. Van Groningen tot Maastricht.”

 

Alles is super goed geregeld

“Ik houd van auto rijden en dan is dit de ideale verantwoordelijke bijbaan, of beter hobby”, zegt Kees. “Vooral de zelfstandigheid is erg prettig. Een dag van tevoren belt de planning om de opdrachten door te geven. Rijden van Amersfoort naar Maastricht en terug naar huis met het Openbaar Vervoer. De tijd in de trein en bus krijg je ook vergoed. De planners hebben er plezier in om een mooie werkdag voor je samen te stellen. Je uren, overuren en wachturen worden keurig betaald en via een app verwerk je op een dag alle informatie. Kenteken invullen, kilometerstand, foto van de auto en weer verder.”

 

Schiphol

“Ook werk ik regelmatig op Schiphol. Mensen leveren daar hun huurauto in. Ik breng de auto naar het servicecentrum, daar wordt de auto nagekeken en schoongemaakt. Klaargemaakt voor de nieuwe verhuurder. Op Schiphol zijn het geen lange ritten, het is er wel gezellig. Praatje maken met collega’s, gezellig en afwisselend werk. Maar mijn voorkeur heeft het wel om lange ritten te rijden. In mijn eentje op pad, Nederland verder ontdekken en er nog voor betaald krijgen ook. Hoe mooi is dat”, sluit Kees af en weg is hij.