Close Menu

Achter het stuur na je pensioen

11 augustus 2022
Achter het stuur na je pensioen

“Ik heb jaren als directiesecretaris in de zorg gewerkt”, vertelt Albert. “Na mijn pensioen kwam ik een oud-collega tegen die als chauffeur voor Autoreset werkte. Zijn verhaal sprak me direct aan. Ik hou van autorijden en kom graag onder de mensen.” 

Onderdeel van het team

Albert werkt inmiddels drie jaar voor Autoreset. Als chauffeur levert hij leaseauto’s netjes af op hun nieuwe bestemming. Maar hij rijdt ook regelmatig voor Fource, een groothandel in auto-onderdelen. “Voor Fource lever ik materialen af bij magazijnen of klanten. Inmiddels ken ik iedereen daar en hoor ik echt bij het team”, vertelt Albert.

Verrassend werk

Het leukste aan zijn werk? “De verrassing!”, zegt Albert. “Ik ben elke week weer benieuwd wat mijn volgende bestemming is en met welke auto ik mag rijden. Voor het rijden van de leaseauto’s krijg ik van Autoreset een ophaal- en afleverlocatie, maar verder plan ik zelf hoe ik daar kom en hoe ik weer thuiskom met het openbaar vervoer. Dat is voor mij de uitdaging. Ik ben heel handig geworden met mijn smartphone en vervoersapps.”

Toeristische dag

“Laatst moest ik een auto van Zwaag naar Landgraaf in Limburg brengen”, vertelt Albert. “Een mooie route, die zelfs een stukje over Duitsland gaat. Toen ik de auto had afgeleverd, werd ik door de klant netjes naar het station in Heerlen gebracht. Daar nam ik het prachtige boemeltreintje naar Maastricht en pikte ik een nieuwe auto op die ik weer naar Almere bracht. Dat was bijna een toeristische dag.”

Eigen agenda bepalen

Albert bepaalt zijn eigen agenda en werkt twee dagen per week voor Autoreset. “Je geeft zelf aan hoeveel je wilt werken en wanneer. Twee dagen werken is voor mij perfect. Ik ben gelukkig getrouwd, heb drie kleinkinderen, hou van koken en ga graag op vakantie met de caravan. Ik ben natuurlijk wel met pensioen hè, je moet het ook niet overdrijven”, lacht Albert.

Ook na uw pensioen de weg op? Bekijk de vacatures