Close Menu

Een tweede carrière na je pensioen

28 oktober 2022
Een tweede carrière na je pensioen

Met pensioen of toch een tweede carrière?

Voor Piet Damstra (71) was het een uitgemaakte zaak. Hij houdt niet van stil zitten en is graag op pad. Voor Autoreset rijdt hij nu het hele land door in de mooiste auto’s.

Piet zat maar liefst 40 jaar in het sanitair- en verwarmingsvak. Toen hij op zijn 65e met pensioen ging, wist hij een ding zeker: ik ga niet achter de geraniums zitten. “Stil zitten is niks voor mij, ik ben een bezig baasje”, vertelt Piet. “Toen ik op Facebook een advertentie van Autoreset zag, was ik direct enthousiast. Ik vind het heerlijk om onderweg te zijn en met deze baan heb je de vrijheid om het hele land door te karren. Daarnaast bepaal je zelf hoeveel dagen je wilt werken.”

Splinternieuwe Tesla
Piet zit nu vijf dagen per week op de weg voor Autoreset. Geen dag is voor hem hetzelfde. “Ik lever leaseauto’s af bij de klant of de garage. De ene keer is dat een splinternieuwe Tesla en de andere keer een oude Peugeot 108. Daarnaast kom je steeds weer op nieuwe plekken. Van Limburg tot Friesland: ik leer Nederland weer helemaal opnieuw kennen. Er zijn zoveel mooie dorpjes waarvan ik het bestaan niet wist.”

Openbaar vervoer
Ook het openbaar vervoer kent voor Piet geen geheimen meer. “Als je een leaseauto hebt afgeleverd, ga je daarna zelf naar huis met het openbaar vervoer. Dat was in het begin even zoeken, maar nu ben ik heel handig met de app van Autoreset. Daarmee kun je direct de route met de trein en de bus bepalen. Op het station kom ik trouwens vaak collega’s tegen. Je herkent ze direct aan het Autoreset tasje en de leeftijd natuurlijk”, lacht Piet.

Stoppen? Geen denken aan!
Piet denkt nog lang niet aan stoppen: “Ik kom op nieuwe plekken, ontmoet nieuwe mensen en maak nog eens wat mee. Dat is toch een stuk leuker dan thuis de zesde herhaling van National Geographic kijken? Bovendien is het een lekkere bijverdienste. Ik zie mezelf dit nog heel wat jaren doen.”

Autoreset is onderdeel van Consolid. Ook na uw pensioen de weg op? Bekijk de vacatures.